Skip to content

Historie

 

Veertien jaar na de noord-zuidlijn wordt ook de oost-westlijn geopend. De lijn voert tijdens de opening van station Coolhaven naar station Capelsebrug. Anders dan bij de aanleg van de noord-zuidlijn is er deze keer op verschillende plekken gesloopt om het tracé te kunnen aanleggen. Zo is onder meer het oude Maritiem Museum Prins Hendrik gesloopt voor de aanleg van station Dijkzigt. In Kralingen wordt een deel van de Oudedijk en de Voorschoterlaan gesloopt.

Bij de RET wordt, Als eerste OV-bedrijf in Nederland, de OV-chipkaart geïntroduceerd bij de RET. 'Als je met de metro reizen moet, zorg je voor voldoende reistegoed’, aldus de RET in een reclamespotje voor de OV-chipkaart.

De nieuwe Rotterdamse wijk Nesselande krijgt vorm. Vanaf Zevenkamp is een anderhalf kilometer viaduct naar Nesselande gebouwd. De opening van het station is een feest voor de nieuwe wijk, die hiermee een snelle verbinding naar het centrum van de stad krijgt. Binnen een half uur kun je vanaf Nesselande bij de Coolsingel zijn.