Skip to content

De metro gaat over de weg

6 februari 2018

De dag ervoor was de metro al in de remise op een dieplader gezet. Met een metro van maar liefst 29 meter, en een dieplader van 40 meter, was het even passen en meten om de dieplader uit de remise te krijgen.

Met de hulp van omwonenden die welwillend waren om hun auto te verplaatsen, lukte het om de draai te maken in de straat.

Onder behoorlijk wat bekijks, kon de tocht nu echt beginnen. Eerst over de Kleiweg, daarna over de Dwarskleiweg. Het viaduct en de strakke bocht, maakten het even spannend. De begeleidende auto's moesten het verkeer tegenhouden, omdat de draai alleen gemaakt kon worden als de dieplader een stukje tegen het verkeer in ging. Maar door de goede voorbereiding, ging dit allemaal goed.

Na een rit over de snelweg, kwamen we uit bij de remise op de 's-Gravenweg. Ook hier een krappe bocht, die zorgvuldig genomen moest worden.

Voorzichtig werd de metro naar binnen geloodst, klaar om op het spoor te zetten. De foto's hieronder laten goed zien hoe groot de vracht was!

 

Centimeter voor centimeter werd de metro voorzichtig op het metrospoor getrokken. Daarvoor werd de metro met kabels gekoppeld aan de vrachtwagen die genoeg vermogen had om de metro van de dieplader te trekken.

Door de metro aan een loc te koppelen, kon deze verder worden vervoerd over het spoor.