Skip to content

Een fantastische open dag

6 maart 2018

Een fantastische open dag

In het kader van 50 jaar metro organiseerden we een open dag op de metroremise 's-Gravenweg op zaterdag 14 april.

Programma

Ruim 500 bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen.

Rondleiding werkplaats: In de werkplaats stonden metro's opgesteld, zodat monteurs eraan konden werken. Werken aan de metro gebeurt op, in, naast en zelfs onder de metro. Daarnaast stonden diverse bijzondere wagens buiten, waarmee onder meer onderhoud plaatsvindt aan de sporen en bovenleidingen.

Kijken in de cabine: Daarnaast kon u een kijkje nemen in de cabine van een metro en in een loc. Het was zelfs mogelijk om een stukje zelf te rijden over het spoor. Met een loc (kort voor locomotief) worden materialen over het metrospoor vervoerd, zonder dat daar stroom voor nodig is.

Veiligheid: Dat u zich veilig voelt in de metro, is heel belangrijk. Daarom lieten medewerkers van onze afdeling Veiligheid zien wat hun werk inhoudt. Zij demonstreerden onder andere hoe een aanhouding plaatsvindt en hoe ze fouilleren. Bezoekers mochten zelf meedoen!

Ook reden er gratis pendelbussen tussen metrostation Kralingse Zoom en de open dag. De pendelbussen zijn beschikbaar gesteld door Stichting RoMeO.

Vragen

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact op met de organisatie van de Open dag, via 50jaarmetro@ret.nl.

Foto's

Er zijn tijdens de open dag foto's gemaakt van de mensen die hebben plaatsgenomen op de bestuurdersstoel van de metro. De foto's vindt u hieronder, eerst de sfeerbeelden, daaronder de foto's die gemaakt zijn in de metrocabine.

Sfeerbeelden 14 april

Als een metrobestuurder