Skip to content

Jubileumdag

9 februari 2018

Op metrostation Blaak kwamen Maurice Unck, directeur van RET, burgemeester Aboutaleb en genodigden bijeen voor een feestelijke bijeenkomst. Alles stond in het teken van 50 jaar metro. Want op 9 februari 1968 werd deze allereerste metro feestelijk onthuld door prinses Beatrix. Nu, precies 50 jaar later, is deze allereerste metro liefdevol gerestaureerd en is deze geopend voor het publiek. Kijk mee naar het fotoverslag.

Op 9 februari 2018 was het al vroeg een feestelijk gezicht op metrostation Blaak.

De oudste en de jongste metrobestuurder van de RET (links) werden uitgenodigd naast Maurice Unck, directeur RET, (midden) en burgemeester Ahmed Aboutaleb (rechts).

Tijdens de bijeenkomst op Blaak, onthulden basisschoolleerlingen een kunstwerk dat zij zelf hebben gemaakt, samen met kunstenares Henriëtte Vlessing van de KunstPiloot.

 

Daarna was het tijd om de gerestaureerde metro officieel te openen. Onze oudste en jongste metrobestuurders openden samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb de speciaal gerestaureerde metro waarin prinses Beatrix de eerste rit reed.

Deze allereerste metro is nu voor iedereen toegankelijk. Kom snel kijken, want de metro staat er voor het laatst op dinsdag 13 februari. Kijk hier voor openingstijden.