Skip to content

Goed getimed

Door Theo Konijnendijk

Vlak voordat ik in 2010 in dienst kwam bij de RET, waren er gemeenteraadsverkiezingen. Ik werkte bij het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. We maakten een ‘glossy magazine’ voor bestuurders en ambtenaren bij regionale overheden, in dit geval vooral voor gemeenten.

Om een mooie plaat te schieten over de link tussen het bestuur en het openbaar vervoer, kwamen we uit bij de - toenmalige - deelgemeente Feijenoord. Zij hebben tussen Maashaven en Rijnhaven een collegezaal, met uitzicht op de metro.

De fotograaf stond klaar om mijn collega op de foto te zetten. Maar toen kwamen ze erachter dat een lege metrobaan op de achtergrond, geen aantrekkelijk plaatje is. Er reed een RandstadRail trein richting Slinge, maar die misten ze voor de foto. “Als we even wachten, rijdt hij zo weer de andere kant op!”, riep iemand. En dus stonden fotograaf en zijn model minutenlang te wachten op dat ene moment, waarop de metro weer reed naar (toen nog) Centraal Station. 

Naderhand is ook de voorzittershamer nog op de foto gegaan, weer met een metro. Als je goed kijkt, zie je dat die van een ander type is.