Skip to content

Hoe moest ik eruit?

Door Lucie Ardon

Februari 1968. Ik was 18 jaar, woonde in Rotterdam Zuid en ik werkte bij Van Sillevoldt op de Honingerdijk in Kralingen. De ochtend van 11 februari 1968 ben ik met lijn 2 naar het Centraal Station gereden en daar overgestapt op lijn 1 richting Honingerdijk.

Na mijn werkdag ben ik weer op lijn 1 gestapt, richting Centraal Station. Daar ben ik voor het eerst met de Metro naar Maashaven op Rotterdam Zuid gereden.

Ik vond het geweldig! Totdat ik mij realiseerde dat ik nergens een knop zag, waar ik op kon drukken om de bestuurder te laten weten dat ik er bij Maashaven uit moest. Na 2 haltes en flink wat hartkloppingen kwam ik er tot mijn geruststelling achter dat hij gewoon bij ieder station stopte en dat de deuren dan vanzelf open gingen. Reuze opgelucht ben ik bij Maashaven uitgestapt. Sindsdien heb ik de metro altijd met vertrouwen gebruikt en ben daar nooit in teleurgesteld.

Ik woon nu al jaren in Rhoon, gebruik de Metro nog steeds en ben in no time midden in het centrum van Rotterdam. Rotterdam en de RET: bedankt voor het reisgemak! Ik hoop, samen met veel mensen, nog lang gebruik te kunnen maken van dit uitstekende onderdeel van het Rotterdamse openbaar vervoer.